Pagini

marți, 11 martie 2014

Ipocrizia merge bine cu hoţia

Se spune că un cavaler adevărat susţinea doar cauze pierdute. Cam asta am eu impresia că se întâmplă zilele asta în societatea noastră. O mână de oameni încearcă să inoate împotriva cursului.

Vă aduceţi aminte de vreo campanie în care televiziunile să fi pledat cu o mare fervoare pentru graţierea unui condamnat în România? Acum ceva timp, un bătrân de 80 de ani a fost condamnat la închisoare pentru că mutase nişte ţăruşi câţiva metri mai departe. Nicio televiziune nu a prezentat cazul până în momentul în care această persoană a fost graţiată de preşedinte. De ce? Simplu. Un moşneag sărac nu face audienţă la prostime.

Viitor fotbalist? Nu cred...

Acum avem în închisoare un mafiot-turnător plin de bani. E prezentat ca simbol al ţării. Televiziunile îl jelesc, îi închină apoteoze ditirmabice. Aceleaşi televiziuni care arată atâta înţelegere faţa de un mafiot-turnător uită de respectul pentru viaţa lui privată şi îi vâneaza orice membru al familiei care ajunge în faţa închisorii, îl aleargă ca pe un iepure schilodit şi îl lovesc cu întrebări penibile – “Dar îi pare rău?”, “Suferă?”. Feţele reporterilor trădează o plăcere orgiastică în momentul în care victima se opreşte încolţită şi îi roagă să o cruţe.

Tot aud povestea asta cum că prejudiciul a fost recuperat. Nu, nu a fost recuperat, doar o parte din el, şi aici vorbim doar despre bani, nu şi despre răul facut în timp de aceşti mafioţi, de distrugerea provocată fotbalului românesc, de faptul că foarte multe cluburi care depindeau de banii din aceste transferuri sunt de mult falimentate iar copiii din zonele sărace condamnaţi la o viaţă mizeră, când ar fi putut să devină şi ei fotbalişti. Dar nu ca Gică Popescu.

Adevărul e că aceste televiziuni şi politiceni corupţi urmăresc doar să işi spele imaginea prin intermediul lui Popescu. Mesajul e acela că e doar o evaziune, doar nu bagăm în puşcărie un om pentru asta, fie că îl cheama Popescu, Voiculescu, Fenechiu sau Mazăre.

By the way, l-a întrebat cineva pe Popescu dacă vrea să fie graţiat? Poate omul vrea să-şi recapete onoarea executând pedeapsa până la capăt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu