Pagini

duminică, 14 august 2016

Sfânta fecioară sau sfântul plagiat?

Intelectualii creştini militanţi sunt oripilaţi, pe bună dreptate, de plagiatul lui Ponta & Co. Ei însă nu au nicio problemă cu plagiatul din Biblie. Acolo plagiatul este sfânt.

Fecioara Maria, virgină doar în evangheliile scrise de Matei sau Luca, era doar o femeie tânără, nu este un personaj original care să apară pentru prima dată în literatură. Sunt zeci de exemple apărute înaintea ei şi mai jos am să enumăr câteva.

Fecioara Danaë
Semizeul Perseu a fost născut de către virgina Danaë, tatăl lui fiind zeul Jupiter. Fiind închisă de tatăl ei, regele Acrisios, într-un turn la care muritorii nu puteau ajunge, Jupiter a luat forma picăturilor de ploaie din aur şi a lăsat-o gravidă pe virgina Danaë. Trebuie să recunoaştem, povestea e chiar interesantă. Doar să nu credeţi că e mai mult decât o poveste.

Mahamaya, soţia regelui Shudhodana, l-a născut pe Buddha în urma penetrării trupului ei de către o lumină sub forma unui elefant cu 6 colţi. În religia aztecilor, Coatilcue este cea care l-a născut pe zeul soarelui după ce iniţial a fost lăsată gravidă de o minge de pene. Attis, este zeul născut pe 25 decembrie din fecioara Nana. Attis este născut după ce Nana este lăsată însărcinată de divinitate sub forma unei rodii/migdale. Fiica virgină a unui rege Mongol a fost penetrată de lumina divină pentru a da naştere lui Ginghis Han, iar Krishna a fost născut de virgina Devaka. Horus a fost născut de virgina Isis iar Mercur de fecioara Maia.

Mereu am fost fascinat de uşurinţa cu care noi oamenii ne lăsăm păcăliţi de multe ori. Ironia face ca evidenţa să fie prezenţă peste tot, şi totuşi să nu cauzeze nicio fisură în credinţele unui om. Aici pot include celebra statuie "Lupa Capitolina" care îi reprezintă pe Romulus şi Remus. Cei doi fraţi au fost născuţi de fecioara Rhea Silvia ca rezultat al penetrării sale de către zeul Marte. Or, tu creştin român ai în faţa ta o statuie care precede naşterea lui Isus şi care conţine o poveste identică cu naşterea celui din urmă, dar nu ai nicio tresărie a raţiunii şi continui să te minţi doar pentru că ţi-e frică de moarte, eşti îndoctrinat religios sau îţi e greu să ieşi din zona ta de confort, din masa în care aproape toţi gândesc la fel. Şi asta este cu atât mai tragico-comic, cu cât masa este cea care l-a ucis nu doar pe Socrate, dar şi pe Isus.

“Ce bucurie că viața nu are sens. Pot să-i dau eu unul…”

Text influenţat plagiat de pe la Christopher Hitchens, Bart Ehrman, Gabriel Liiceanu, Kierkegaard şi Noica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu